tiistai 7. toukokuuta 2013

#7 Hapetteellinen vaalennuspesu

Koska hapetteeton vaalennuspesu ei tehonnut, päätin kokeilla hapetteen kanssa. Tässä vielä linkki mainitsemaani vaalennuspesuun: http://lifewithjennq.blogspot.fi/2013/04/5-hapetteeton-vaalennuspesu.html

Eli kokeilin hapetteellista vaalennuspesua melko pian hapetteettoman jälkeen. Käytössä mulla oli edelleen Biozellin vaalennusjauhe ja 6% kehite. Tällä kertaa sekoittelin vaalennuspesun seuraavalla tavalla:

- 15ml vaalennusjauhetta
- 15ml shampoota (mulla Sunsilk)
- 30ml kehitettä
- 30ml kuumaa vettä (hanan kuumin riittää)

Tässäkin 15ml tarkoittaa samaa kuin yksi ruokalusikka. Mutta vitsi että tuota kehitettä oli hankala saada pullosta ulos! Jouduin laittamaan lusikan kippoon ja puristamaan kehitepulloa kaksin käsin, jotta sain sieltä edes jotain ulos. Hyvin se kuitenkin onnistui, mutta voin kuvitella kuinka tuskaa on saada viimeiset rippeet pullosta pihalle :D

Sitten vain hanskat käteen ja lisäys kuivaan tukkaan. Tämä on tosi riittoisaa. Vaikka aineksien määrä saattaa vaikuttaa vähältä, se riittää silti mainiosti pitkäänkin tukkaan (omani noin kainaloihin asti luonnonkiharanakin). Annoin vaikuttaa noin 25 minuuttia ennen pesua. Pesin tukan hanskoja käyttäen ja normaalisti shampoolla ja hoitoaineella.

Tässä oli lähtötilanne:


Ja tulos oli tämä.


En tiedä miksi, mutta latvat näyttää kuvassa melko tummilta..? Taisi olla huono valaistus. Tästä kuvasta huomaa kuitenkin hyvin värieron. On ilmeisesti vähän enemmän kestoväriä tuossa tummemmassa, kun ei meinaa lähteä pois. Ehkäpä se siitä pikkuhiljaa lähtee :)

Mutta tästä näkee paremmin värin!


Kuvassa mulla on päällä sellanen hiustenvärjäyssuoja... :D Odotin vähän alle kaksi viikkoa edellisestä vaalennuspesusta ja kokeilin sitä uudestaan. Piti laittaa mun pinkki raita tuollasilla nipsuttimilla ylös kiinni, kun ei sitä tarvi enää vaalentaa :D. Tein vaalennuspesun samalla ohjeella, mutta käytin Sunsilkin shampoon sijasta Herbinan syväpuhdistavaa shampoota. Tällä kertaa levitin vaalennuspesun hiuksiin vain tummasta rajasta alaspäin ja annoin vaikuttaa tällä kertaa puoli tuntia.

Tällä kertaa tulos oli tällainen:


Aika hyvin se vaaleni tällä kertaa! :) eikä edes ole huonossa kunnossa, ihan samanlainen ku ennenkin. On kyllä monivärinen tukka, mutta en anna sen nyt häiritä. Sitä ei edes huomaa niin selvästi, jos tukkaa pitää kiinni. Siksi siis mulla onkin tukka kiinni nykyään melkein koko ajan :D viikon tai parin päästä uusi vaalennuspesu, saa nähdä mitä sitten tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti